Hogyan is törődjünk körültekintően műszempilláinkkal?

Hogyan is törődjünk körültekintően pilláinkkal? Van 4 biztos megoldásunk, hogy a műszempillák tovább tartsanak!


Hogyan is törődjünk körültekintően műszempilláinkkal?

Forrás: Pexels

 

1. Napi tisztítás és fésülés

Rendkívül alapvető dolognak tűnik, mégis az egyik legegyszerűbb módja, hogy tovább tartsanak pilláink, az az hogy tisztán tartjuk őket. A napi arcápolási rutin részévé kell tenni a pillák tisztítását. Azt javasoljuk, hogy mindenképpen olajmentes, műszempilla-barát termékeket használj arcod tisztításánál.

A szempillák tisztításánál is, speciálisan műszempillára kifejlesztett festéklemosót használj, ami szintén olaj és alkoholmentes, hogy ne károsítsa a műszempillák szerkezetét, vagy a ragasztót. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne kezdd el húzgálni a pilláidat. Használd inkább az ujjbegyedet vagy kifejezetten erre alkalmas szempilla sampon ecsetünket a tisztító folyadék felvitelére. Tiszta vízzel öblítsd addig, amíg a szemfestéket teljesen el nem távolítottad.

Tisztítás után ne felejtsd el minden reggel átfésülni a pilláidat egy szempilla kefével (amely nálunk négy színben is kapható :)). Hogy miért reggel? Mert alvás közben összekuszálódhatnak és elfordulhatnak, ezért érdemes óvatosan fésülni őket.

2. Légy óvatos!

A műszempillákról való gondoskodás alapvető szabálya, hogy minél kevesebbet piszkálod őket, annál tovább tartanak :) Tehát ne dörzsöld, húzgáld, tépdesd mű-és természetes pilláidat! Amennyiben mégis ezt teszed, azzal azt kockáztatod, hogy idő előtt kihullanak és ugyan ki szeretné ezt?

Tudjuk és megértjük, hogy mivel mindenki ember, néha viszket a szeme. A jó hír az, hogy komoly dörzsölés nélkül is lehet enyhíteni ezen a helyzeten :) Egy egyszerű trükk, hogy átfésülöd gyengéden a már említett szempilla kefével a pilláidat, amelyet négy színben is megtalálsz a Lashes By Diamond Cosmetics oldalán. Amennyiben ez sem oldja meg a problémádat, óvatosan körző mozdulatokkal masszírozd át a szemhéjadat.


3. Kizárólag műszempilla-barát termékeket használj!

Nem minden szépségipari termék használható műszempillával rendelkezőknek. A vízálló szempilla spirál használatát mellőzni kell, az olaj-vagy alkohol alapú termékekkel, kozmetikumokkal együtt. Igen, sajnos ez a szabály vonatkozik a hidratáló krémekre is, amelyek olajat tartalmaznak és a szem környékére alkalmaznánk.

4. Ne felejtkezz el a szempilla töltésedről!

Alapvetően az, hogy miként lehet tartósabbá tenni a szempilláinkat, azon is múlik, hogy mindig nyomon kövessük mikor lesz a következő szempilla töltésünk és semmiképpen ne késsünk le róla. Ez az egyetlen módja, hogy mindig teljes legyen pillasorunk. Amikor töltésre érkezel, a szempilla technikus teljesen felfrissíti a pilláidat, felhelyezi az új műszempillákat, hogy teljes legyen az összkép :) Azonban ha nem tartod be a kéthetente való töltést, akkor a szempilla stylistnak sokkal több  műszempillát kell felhelyeznie, hogy a pillasorod teljes legyen.


Kattints a számodra megfelelő város nevére az érdeklődéshez. Ha a listában nem szerepel a városod, kattints bármelyikre és a jelentkezésnél megadhatod a kívánt megyét és várost.